Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 13g
Protein: 24g
Kolhydrater: 70g
Burrito, vegetarisk med potatis och syrad lök. Böndippen är en friskare variant av hummus. Om löken är väldigt stark kan den skivas och läggas i vatten 5 min innan den saltas och sockras.
Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och håll potatistärningarna varma.
Skala och skiva rödlöken tunt. Strö på 1 tsk salt och 1 tsk socker. Låt marinera 5 min. Blanda löken med 3 msk citronsaft och -skal.
Skär tomaterna i tärningar och blanda med potatisen och hälften av löken. Krydda med olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Vänd försiktigt ner tärnad avokado och linser.
Mixa bönorna med pressad vitlök, persilja och kesella. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Skölj salladen och lägg bladen på tortilla-bröden. Lägg sedan på potatisen och klicka på lite av böndippen. Rulla ihop och servera med resten av den syrade löken och böndippen.