Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Burrito med syrad lök och böndipp

Burrito, vegetarisk med potatis och syrad lök. Böndippen är en friskare variant av 
hummus. Om löken är väldigt stark kan den skivas och läggas i vatten 5 min 
innan den saltas och sockras.

Burrito med syrad lök och böndipp
Burrito med syrad lök och böndipp
Burrito med syrad lök och böndipp
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gpotatis- skalad
  • 1rödlök
  • 1 tskströsocker
  • 1citron- finrivet skal + saft
  • 2kvisttomater
  • 1 mskolivolja
  • 1avokado
  • 2 dlröda linser- kokta
  • 1 förpvita bönor- kokta
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 krukapersilja
  • 1 dlkesella
  • 1romansalladshuvud
  • 4 storatortillabröd
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och håll potatistärningarna varma.

  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Strö på 1 tsk salt och 1 tsk socker. Låt marinera 5 min. Blanda löken med 3 msk citronsaft och -skal.

  3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med potatisen och hälften av löken. Krydda med olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Vänd försiktigt ner tärnad avokado och linser.

  4. Mixa bönorna med pressad vitlök, persilja och kesella. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

  5. Skölj salladen och lägg bladen på tortilla-bröden. Lägg sedan på potatisen och klicka på lite av böndippen. Rulla ihop och servera med resten av den syrade löken och böndippen.

Vad tyckte du om receptet?