Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Burrata- och panzanellasallad är en italiensk sallad. Burrata är en handgjord delikatessmozzarella som är extra krämig. Den serveras med krispigt bröd, bönor, fina tomater, pancetta och rostade pinjenötter.
Pesto: Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Spara hälften av dem till garnering. Skala och pressa ner vitlöken i en mixerbägare. Blanda med salt och vinäger för att mildra den råa smaken. Lägg i pinjenötter, basilika, mynta, ost och olja. Mixa till en röra.
Sallad: Skala bondbönorna. Koka bondbönor och sockerbönor i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av.
Sätt ugnen på 200°. Pensla brödskivorna med olja. Bryt sönder brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck hälften av plåten med brödbitar och hälften med pancettaskivorna. Rosta mitt i ugnen 5–10 min. Brödet ska ha fått lite färg och pancettan ska vara krispig.
Ringla 2 msk pesto på brödskivorna. Skär tomaterna i skivor. Fördela sallad, tomater och bönor på tallrikar.
Dela burrataosten i fyra bitar och lägg dem på salladen. Strö över resterande pinjenötter och bitar av pancetta. Ringla över balsamvinäger och pesto. Krydda med salt och peppar.