Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Burrata med maskrosblad, tomater och basilikaolja

Burrata med maskrosblad, tomater och basilikaolja är en god förrätt. Burratan med sin milda smak passar perfekt till den smakrika salladen.

Burrata med maskrosblad, tomater och basilikaoljaBurrata med maskrosblad, tomater och basilikaoljaBurrata med maskrosblad, tomater och basilikaolja
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4burrataostar- (à 100 g)
  • 500 gkörsbärstomater- gärna blandade färger
  • 1 dlgranskott- späda
  • 30 gmaskrosblad- späda
  • 4maskrosblommor
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Basilikaolja

  • 1 krukabasilika
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Basilikaolja: Mixa basilika och olja i en matberedare eller med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Låt osten rinna av. Halvera tomaterna. Skölj granskott och maskrosblad och blommor.

  3. Lägg upp maskrosbladen på ett fat. Lägg på burratan och tomater. Skär ett kryss i varje burrata. Ringla över basilikaoljan. Strö över flingsalt och peppar. Garnera med granskott och maskrisblomblad.

Vad tyckte du om receptet?