Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris

Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris är en enkel och frisk förrätt att starta middagen med.

Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparrisBurrata med citronstekt panko och råhyvlad sparrisBurrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2burrataostar- (à 100 g)
  • 1 knippasparris- grön (250 g)
  • 1jalapeño- liten
  • 0,5citron
  • 1 dlpanko- (japanskt ströbröd)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tskcitrontimjan- eller vanlig timjan
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja- kallpressad + 1 msk
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skala sparrisen tunt med potatisskalare. Lägg den i vatten, gärna med is, 2–3 min.

  2. Skär jalapeñon tunt rakt över i ringar. Ta bort kärnhuset. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  3. Stek pankon i smör. Tillsätt citronskal och timjan och krydda med salt och peppar.

  4. Häll av sparrisen och lägg den på ett fat. Ringla över 1 msk olja och citron och strö över flingsalt.

  5. Lägg burratan på sparrisen och strö på jalapeño och panko. Ringla över 1 msk olja och servera.

Vad tyckte du om receptet?