Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris är en enkel och frisk förrätt att starta middagen med.
Skala sparrisen tunt med potatisskalare. Lägg den i vatten, gärna med is, 2–3 min.
Skär jalapeñon tunt rakt över i ringar. Ta bort kärnhuset. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Stek pankon i smör. Tillsätt citronskal och timjan och krydda med salt och peppar.
Häll av sparrisen och lägg den på ett fat. Ringla över 1 msk olja och citron och strö över flingsalt.
Lägg burratan på sparrisen och strö på jalapeño och panko. Ringla över 1 msk olja och servera.