Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Burgare med svamp, karamelliserad lök och taleggio

Lyxiga hamburgare med svamp och ­italiensk krämig taleggio som får smälta ner över burgaren. Taleggion går givetvis bra att byta ut mot annan ost om man önskar.

Burgare med svamp, karamelliserad lök och taleggioBurgare med svamp, karamelliserad lök och taleggioBurgare med svamp, karamelliserad lök och taleggio
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 250 gskogschampinjoner
  • 1gul lök- stor
  • 50 gtaleggioost
  • 4hamburgerbröd
  • 12 skivorsmörgåsgurka
  • smör- olivolja, strösocker, vitvins­vinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Ansa svampen. Lägg den i en matberedare och mixa dem smått. Stek svampen i en het stekpanna med 1/2 msk smör tills vätskan kokat in och svampen har fått fin färg. Låt svalna. 

  2. Blanda samman färs, svampfräs, 3/4 dl vatten, 1 tsk salt och 2 krm ­peppar. Forma färsen till 4 ham­burgare med vattensköljda händer.

  3. Skala, halvera och skiva löken. Stek den i en het stekpanna i 1 msk olja tills den fått ordentligt med färg. Krydda med 1/2 msk socker, 1/2 msk vinäger och 1 krm salt. Låt löken ­svalna.

  4. Pensla burgarna med 1 msk olja och stek dem i en het stekpanna i ca 3 min på varje sida. Skär osten i skivor och fördel dem på burgarna. Lägg på ett lock eller aluminiumfolie så att osten börjar smälta.

  5. Fördela sallad, burgare, gurka och lök på hamburgerbröden och ­servera.

Vad tyckte du om receptet?