Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Burgare med julskinka och röd coleslaw – recept

Recept på hamburgare med juläpplen och röd coleslaw. Gör coleslaw på rödkål eller en blandning av röd- och vitkål. Låt den stå svalt och mogna i smaken över natten.

Burgare med julskinka och röd coleslaw – recept
Burgare med julskinka och röd coleslaw – recept
Burgare med julskinka och röd coleslaw – recept
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 skivorjulskinka- tjocka (400 g)
  • 2äpplen
  • 1 msksmör

Coleslaw

  • 300 grödkål- en klyfta
  • 3 mskmajonnäs- lätt
  • 1 mskcrème fraiche- lätt
  • 1 tskäppelcider- eller rödvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmströsocker- ev.

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd
  • salladsblad

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen, använd mandolin eller osthyvel. Slaka kålen, lägg den i en bunke och häll över kokande vatten så att det täcker. Rör om och låt stå 2–3 min. Låt kålen rinna av och pressa ur vätskan. Låt kallna.

  2. Rör ihop majonnäs, creme fraiche och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med kålen.

  3. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Stek skinka och äpplen i smöret. Servera skinkan i hamburgerbröd med coleslaw och salladsblad. Toppa med äppelskivorna.

Vad tyckte du om receptet?