Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Burgare med bacon & lökringar – recept

Här har vi den optimala burgaren med allt man kan önska sig! Vad sägs om cheddarost, bacon, friterade lökringar, blue cheese och jalapeño? Fantastiskt gott!

Burgare med bacon & lökringar – recept
Burgare med bacon & lökringar – recept
Burgare med bacon & lökringar – recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Friterade lökringar

  • 1 storlök
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlöl
  • 1äggula
  • 1 krmsalt- + salt att strö över
  • 5 dlolja- till fritering

Hamburgare

  • 800 gnötfärs- gärna av högrev
  • 8bacon
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 4cheddarost

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd
  • 4salladsblad
  • 8tomatskivor
  • 0,5rödlök- skuren i ringar eller picklad rödlök
  • 40 gblue cheese
  • 1 dlbbq-sås- - se länk ovan
  • jalapeño- picklad - se länk ovan

Gör så här

  1. Friterade lökringar: Skär löken i ringar.

  2. Vispa ihop vetemjölet och ölen, vispa i äggulan och saltet.

  3. Värm upp oljan till cirka 170 grader. Doppa ringarna i smeten och fritera ett par i taget tills de är gyllenbruna.

  4. Lägg dem på ett fat med hushållspapper så att de får rinna av. Strö över salt.

  5. Hamburgare: Forma till hamburgare. Linda baconen i ett kors runt burgarna. Grilla burgarna tills det fått fin färg på båda sidor. Om du vill ha genomstekta burgare kan du lägga dem några minuter på indirekt värme. Salta och peppra.

  6. Lägg på osten precis innan burgarna är färdiga så att den smälter lite.

  7. Servering: Skär bröden i två delar och grilla dem på snittytorna. Lägg sallad på hamburgerbrödets underdel. Lägg på burgare med ost, rödlöksringar, friterade lökringar, blue cheese, BBQ-sås och inlagd jalapeño. Lägg på locken.

Vad tyckte du om receptet?

Se även:

 

Recept från Mitt kök