Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga bullar med spännande fyllning med smak av citron och vallmofrön.
Smörj en muffinsplåt eller ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt 4 dl vetemjöl och låt degen stå i 30 min.
Tillsätt strösocker, vaniljsocker, 4–5 dl vetemjöl och smör i mindre bitar. Arbeta degen blank och smidig i maskin i ca 10 min eller för hand i ca 15 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Fyllning: Blanda ihop ingredienserna till en krämig fyllning och ställ den åt sidan.
Sockerlag: Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. Låt lagen svalna.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 25 x 45 cm. Bred fyllningen på degplattan. Vik degen i ett treslag från kortsidan (vik över ⅓ av degen och vik sedan över ⅓ över den så du har 3 lager). Kavla degen lite lätt. Skär remsor, ca 1 ½ cm breda. Snurra remsorna till nystan och lägg dem i formen. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Pensla bullarna med sockerlag. Låt bullarna svalna i formen i ca 10 min och sedan på gal