Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här har vi bullar med extra allt: bär, nötter och glasyr. Kombinationen blåbär och hasselnötter är väldigt god, och gör sig utmärkt i en saftig bulle. Vackra och otroligt smarriga bullar som garanterat kommer göra dina fikagäster glada!
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt kardemumma, socker, smöret
i klickar och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg. Tillsätt därefter salt och resten av mjölet, lite i taget. Arbeta i köksassistent
i ca 10 min till en smidig deg som inte kladdar. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, Maizena, vaniljsocker och kardemumma.
Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Kavla en del i taget till en tunn rektangel, ca 40 x 50 cm. Bred ut fyllningen över degen och strö över blåbär. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär rullen i jämnstora bitar, ca 4 cm tjocka. Lägg bullarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper, eller i pappersformar ställda på plåtar. Täck bullarna med plastfolie (inte bakduk eftersom blåbären ger fläckar) och låt dem jäsa i ca 1 tim.
Sätt ugnen på 225°. Grovhacka hasselnötterna. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på galler.
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.
Läs också: