Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bullar fyllda med nötter & honung

Fluffiga bullar fyllda med hackade nötter och honung.

Bullar fyllda med nötter & honungBullar fyllda med nötter & honungBullar fyllda med nötter & honung
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 75 gsmör- smält
  • 0,5 dlsocker
  • 1ägg
  • 8 dlvetemjöl- cirka
  • 1,5 dlnötter- hackade (hassel­nötter eller valnötter)
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 3 mskhonung

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda det med mjölken. Värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och lös upp den.

  2. Blanda ner honung, ägg och hälften av mjölet. Rör ner resten av mjölet och arbeta till en deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.

  3. Fyllning: Rör smör, socker och honung smidigt. Blanda ner nötter.

  4. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den. Forma den till 20 släta bullar. Platta till dem en aning och gör ett djupt hål i mitten. Klicka en tesked fyllning i varje hål. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda på 250 grader i cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök