Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buljongs prästanäsa med skånsk senap

Restaurang Buljong i Lund bjuder här på sin Prästanäsa med rimmad oxbringa, rotfrukter i persiljebuljong och skånsk senap. Senapen i receptet räcker till mer än 4 portioner, men det som blir över håller minst en månad i kylen.

Buljongs prästanäsa med skånsk senap
Buljongs prästanäsa med skånsk senap
Buljongs prästanäsa med skånsk senap
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 200 goxbringa- rimmad
  • 2gula lökar
  • 6morötter
  • 4vitpepparkorn
  • 2lagerblad
  • vatten
  • kålrot- motsvarande morötterna
  • 3 mskmatolja- cirka
  • 2 tsktimjan
  • 4lagerblad
  • 1 msksocker
  • salt- smaka av med
  • persilja- ett knippe
  • skånsk senap

Skånsk senap

  • 1,5 dlvatten- hett
  • 0,5 dlsenapsfrön- gula
  • 0,5 dlbruna senapsfrön
  • 1 mskättiksprit
  • 2 msksocker
  • 2 mskhonung
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Lägg oxbringan med en tvättad och ansad lök, en morot, vitpepparkorn och lagerblad i en kastrull, häll på vatten så att det täcker oxbringan. Sjud på låg värme under lock i 2-3 timmar. Skumma några gånger. Det är klart när oxbringan är mjuk men inte sönderfallande - känn efter med en stekgaffel att den är lagom. Låt inte köttet svalna i buljongen, då kan det bli för överkokt. Sila buljongen.

  2. Skala kålrot och resten av morötterna och löken.

  3. Skär rotfukter i liknande storlek, strimla löken fint. Fräs utan att det tar färg i matolja med timjan och lagerblad.

  4. Koka rotfrukterna mjuka i den silade buljongen från oxbringan.

  5. Smaka av med salt och socker.

  6. Vid servering: Skär upp oxbringan och lägg upp i en tallrik, häll på rotfruktsbuljongen och den finhackade persiljan. Serveras med den skånska senapen.

  7. Skånsk senap: Koka upp vatten. Kör senapsfrön och det heta vattnet i matberedaren med knivarna i cirka 2 minuter.

  8. Tillsätt övriga ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök