Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker

Hönsbuljongen sätter extra smak på potatisen. Variera med att byta ut bönorna mot ca 150 g fräst kycklingfärs.

Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker
Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker
Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker

Ingredienser

  • 400 gpotatis- helst liten
  • 2rosmarin- kvistar färsk
  • 4 dlhönsbuljong- av tärning

Grönsaker

  • 2 dlvita bönor- kokta, gärna på burk
  • 1rödlök- liten
  • 150 gtomater- 1 - 2 st
  • 3 mskpersilja- grovstrimlad
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5paprika- röd eller gul
  • 100 gaubergine- 1 bit
  • 150 gzucchini- liten
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmpeppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen om det behövs. Lägg potatisen inte för tätt i en liten kastrull. Lägg på rosmarinkvistarna. Häll på het buljong så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk under lock ca 15 minuter.

  2. Tryck till potatisen försiktigt med t ex en potatisstöt så att den spricker lite. Koka utan lock tills nästan all vätska kokat in, ca 10 minuter.

  3. Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finstrimla löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönorna, löken, tomaterna, persiljan och balsamvinägern i en skål.

  4. Kärna ur paprikan. Skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Låt oljan bli riktig het i en stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Efterstek på medelstark värme under lock ca 5 minuter. Rör om då och då.

  5. Blanda de frästa grönsakerna med bön- och tomatblandningen. Smaka av.

  6. Servera potatisen med ratatouillegrönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?