Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Buljongkokt panerad rotselleri med champinjoner, äggcrème och lök är en härlig och billig helgmiddag. Servera rotsellerin nystekt och frasig till len äggcréme och sötsyrlig lök.
Syltad lök: Skala och skär löken i klyftor. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Lägg i lökklyftorna och koka ca 30 sekunder. Ta kastrullen från plattan och låt löken kallna i lagen.
Äggcrème: Lägg äggen i en kastrull med vatten. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola äggen i kallt vatten och skala dem. Mixa äggen tillsammans med majonnäs och vinäger till en slät kräm. Krydda med salt.
Skär bort skalet från rotsellerin och skär den i 1 cm tjocka skivor. Halvera skivorna. Koka upp buljong och vinäger med lagerblad och 1 tsk salt. Koka sellerin ca 5 min. Lyft upp och låt sellerin svalna.
Vänd selleriskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko blandad med 1 tsk salt.
Ansa champinjonerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.
Stek sellerin i olja ca 3 min på varje sida, tills de fått fin färg. Servera med champinjoner, syltad lök och äggcrème garnerad med smörgåskrasse.