Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buljongkokt kycklingfilé med rotfrukter och wasabikräm

Koka rotfrukterna lätt så de behåller sitt tuggmotstånd. Den heta wasabikrämen sätter skjuts på rätten.

Buljongkokt kycklingfilé med rotfrukter och wasabikräm
Buljongkokt kycklingfilé med rotfrukter och wasabikräm
Buljongkokt kycklingfilé med rotfrukter och wasabikräm

Ingredienser

  • 810potatisar- (ca 800 g)
  • 1kålrot- (300 g)
  • 2morötter- (250 g)
  • 4kycklingfiléer- (500 g)
  • 5 dlhönsbuljong- (tärning + vatten)
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gphiladelphia- extra light 5%
  • 2 mskwasabipasta
  • 4 kvistartimjan

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, kålrot och morot i tärningar, ca 2 x 2 cm.

  2. Koka upp buljongen med vatten. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i buljongen och sjud under lock ca 10 min. Ta upp och låt filéerna vila under aluminiumfolie medan rotfrukterna kokas.

  3. Lägg rotfrukterna i buljongen och sjud under lock tills de mjuknat, ca 10 min.

  4. Blanda osten med wasabi och smaka av med 2 krm salt. Servera kycklingen i skivor, med rotfrukter, buljong och wasabikräm. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?