Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buljong med nudlar, kyckling och salladslök

Recept på buljong med nudlar, kyckling och salladslök. I vintertid är det gott att värma sig med en buljongsoppa som lätt blir en favorit.

Buljong med nudlar, kyckling och salladslökBuljong med nudlar, kyckling och salladslökBuljong med nudlar, kyckling och salladslök
Recept på buljong med nudlar, kyckling och salladslök. Foto: Anna Skog

Ingredienser

  • 1 tsksalt
  • 2 mskrapsolja
  • 2 lvatten
  • 4 cmingefära
  • 3 mskjapansk soja
  • 400 gmorötter
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 4kycklingfiléer- (á 125 g)
  • 1 knippasalladslök
  • 200 gäggnudlar
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finriv ingefära. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningar och ingefäran.

  2. Skala och skär morötterna grovt.

  3. Koka morötterna tillsammans med nudlarna i buljongen enligt nudelförpackningens anvisning. Smaka av soppan med soja.

  4. Stek kycklingen i olja tills den har fått fin färg, har krispig yta och är genomstekt, 68° innertemperatur. Skär filéerna i strimlor och lägg åt sidan. Salta och peppra.

  5. Finstrimla salladslöken och strössla den över soppan precis före servering. Lägg den strimlade kycklingen på toppen. Ät gärna med pinnar för en asiatisk känsla.

Vad tyckte du om receptet?