Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buljong med korv och surkål  

Buljong med korv och surkål är en riktig husmanskosträtt men med färsk korv, god buljong och kallt rieslingvin i glaset blir korven en riktig festrätt!

Buljong med korv och surkål  Buljong med korv och surkål  Buljong med korv och surkål  
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 gsmåpotatis
  • 0,5gul lök
  • 1 msksmör
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 8 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 3lagerblad
  • 1 krmkummin- hel
  • 600 gfläskkorv- färsk, gärna smaksatt med örter
  • 200 gsidfläsk- rökt
  • 4 dlsurkål
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskgräslök- finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

  2. Skala och strimla löken. Fräs i smör i en gryta. Tillsätt vinet och låt koka in tills hälften återstår. Tillsätt vatten, buljongtärningar, lagerblad och kummin. Låt sjuda ca 10 min.

  3. Lägg i de hela korvarna och låt sjuda ca 15 min i buljongen.

  4. Tärna sidfläsket och knaperstek det i en ­stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Ta upp korven och skär den i bitar. Lägg ­tillbaka dem i buljongen.

  6. Häll av och halvera potatisen. Lägg den i buljongen tillsammans med surkålen. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Toppa med gräslök och sidfläsk vid servering.

Vad tyckte du om receptet?