Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Buljong med korv och surkål är en riktig husmanskosträtt men med färsk korv, god buljong och kallt rieslingvin i glaset blir korven en riktig festrätt!
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Skala och strimla löken. Fräs i smör i en gryta. Tillsätt vinet och låt koka in tills hälften återstår. Tillsätt vatten, buljongtärningar, lagerblad och kummin. Låt sjuda ca 10 min.
Lägg i de hela korvarna och låt sjuda ca 15 min i buljongen.
Tärna sidfläsket och knaperstek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Ta upp korven och skär den i bitar. Lägg tillbaka dem i buljongen.
Häll av och halvera potatisen. Lägg den i buljongen tillsammans med surkålen. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Toppa med gräslök och sidfläsk vid servering.