Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad med sockerärtor

Bulgursallad med sockerärtor
Bulgursallad med sockerärtor
Bulgursallad med sockerärtor
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 dlbulgur
  • 0,5 stgrönsaksbuljongstärning
  • 200 gsockerärter- frysta går bra
  • 1 ströd paprika- liten
  • 1 ströd lök
  • 2 dlkalamataoliver
  • 150 gminiplommontomater
  • 70 grucola- småbladig
  • 50 gsolrosskott- till garnering

Vinägrett

  • 0,5 dlolivolja
  • citron- saften av en halv
  • 1 tskvinäger
  • 1 tskhonung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka bulgurn i buljongen, enligt anvisning på paketet. Låt den svalna.

  2. Koka sockerärtorna i 5 minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten och dela dem på mitten.

  3. Skär paprikan i strimlor. Skiva löken tunt. Dela tomaterna på mitten.

  4. Blanda olivolja, citronsaft, vinäger och honung till en vinägrett. Salta & peppra.

  5. Blanda ner sockerärtor, paprika, lök, tomater, oliver och rucolan i bulgurn. Rör försiktigt ner vinägretten. Garnera med solrosskott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök