Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad med skinka, melon och kanelsås

En mager tjock sås får man om man blandar lika delar kesella och mild yoghurt. Packa såsen och salladen i separata burkar.

Bulgursallad med skinka, melon och kanelsås
Bulgursallad med skinka, melon och kanelsås
Bulgursallad med skinka, melon och kanelsås

Ingredienser

  • 1 dlbulgur
  • 2 tsksmör
  • 0,5 tskcurry- orientalisk
  • 2 dlvatten
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 150 gskinka- kokt
  • 0,5galiamelon
  • 2 mskrussin
  • 50 grucola

Sås

  • 1 dllättyoghurt- mild
  • 1 dlkesella
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Fräs bulgur, smör och curry i en kastrull. Häll på vatten och smula i buljongtärningen. Koka under lock enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär skinkan i strimlor. Skala melonen och dela i bitar. Blanda bulgur med skinka, melon, russin och rucola på ett fat.

  3. Blanda ihop såsen. Servera salladen med kanelsåsen.

Vad tyckte du om receptet?