Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad med rödbetscrème

Här används plockat kött från tidigare kycklingkok. Om du även har kokta grönsaker kvar kan de sätta god smak på salladen. Se recept för rödbetscrème.

Bulgursallad med rödbetscrèmeBulgursallad med rödbetscrèmeBulgursallad med rödbetscrème
Bulgursallad med rödbetscrème Foto: Peter Carlsson

Bulgursallad med rödbetscrème

  • 3 dlbulgur
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 1 dlsoltorkade tomater- i olja
  • 23 dlkycklingkött- från koket, plockat eller 1/2 grillad kyckling
  • 1 dlgrönsaker- kokta, (ev från tidigare kycklingkok)
  • 1 dlsvarta oliver
  • 2 mskolja från tomaterna
  • 150 gfetaost
  • 1 dlörter- t.ex basilika och persilja, plockade blad
  • 1 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • citronklyftor
  • rödbetscrème- se recept

Gör så här

  1. Koka bulgurn i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Strimla tomaterna. Blanda ner kyckling och grönt i bulguren tillsammans med tomater, oliver och olja.

  3. Bryt fetaosten i bitar och blanda ner dem och och örterna i bulgurn. Krydda med salt och peppar. Servera med citronklyftor och rödbetscrème.

Vad tyckte du om receptet?