Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad med ost och rostade pumpafrön

En sallad med saftiga tomater, krispig sallad och knapriga pumpafrön. Går ­extra snabbt att göra när man har rester av bulgur i kylen.

Bulgursallad med ost och rostade pumpafrönBulgursallad med ost och rostade pumpafrönBulgursallad med ost och rostade pumpafrön
Bulgursallad med salladsost och grönsaker Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlbulgur- okokt, eller 4 dl kokt
  • 1krispsallad
  • 5tomater
  • 1rödlök
  • 1 förpkikärter- (380 g)
  • 150 gsalladsost
  • 0,5 dlpumpafrön- rostade
  • rödvinsvinäger
  • olivolja

Dressing

  • 1 mskmajonnäs
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 litenvitlöksklyfta

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman 2 msk olja, 1 msk vinäger, majonnäs och senap. ­Skala och pressa i vitlöken.

  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skölj salladen.

  3. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av.

  4. Fördela bulgur och sallad på ett serveringsfat eller på tallrikar. Lägg på tomater och lök och strö över kikärter. Smula över salladsost. Avsluta med rostade pumpa­frön. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?