Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad med linser och fetaost

Bulgurgryn kokar snabbt och det gör också röda linser. När de svalnat blandas de med grönsaker och dressing. Servera i skål på klipporna och njut av kvällssolen.

Bulgursallad med linser och fetaost
Bulgursallad med linser och fetaost
Bulgursallad med linser och fetaost

Ingredienser

  • 3 dlbulgurgryn
  • 6 dlvatten
  • 2 dlröda linser
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 1 dlmynta- finhackad (el torkad, ca 2 msk)
  • 2knipplökar- finstrimlade
  • 2tomater- stora, tärnade
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 200 gfetaost

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Blanda ner bulgurgrynen och låt dem koka under lock ca 10 minuter. Ta av från värmen och låt dem svalna.

  2. Koka linserna i vatten under lock ca 8 minuter. Häll av vattnet och låt linserna svalna.

  3. Blanda bulgur och linser i en skål med persilja, mynta, lök och tomater. Rör samman olja, citron, salt och peppar och blanda ner i salladen. Skär fetaost i bitar och blanda ner den försiktigt så att den inte blir mosig.

Vad tyckte du om receptet?