Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad med kokt påskskinka och currydressing

Som omväxling till couscous kan bulgur smaka bra. Bulgurgrynen är både lite saftigare och lite större.

Bulgursallad med kokt påskskinka och currydressing
Bulgursallad med kokt påskskinka och currydressing
Bulgursallad med kokt påskskinka och currydressing
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 0,5 msksmör
  • 1 dlbulgur
  • 2 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1paprika- röd
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 150 gpåskskinka- i tunna skivor, eller vanligt kokt skinka eller kassler

Currydressing

  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 krmcurry
  • 0,5 mskmango chutney
  • 0,5 krmsalt

Tillbehör

  • 60 ggrönsallad
  • 2tomater

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek löken i smör i en kastrull. Rör ner grynen och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt grynen koka under lock ca 10 min.

  2. Kärna ur och finhacka paprika. Hacka persiljan.  Blanda ner paprika och persilja i bulgurgrynen.

  3. Skär påskskinkan i tunna skivor. Blanda samman currydressingen.

  4. Servera skinkan med bulgursallad och currydressing.

Vad tyckte du om receptet?