Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad med aprikoser och mandel

Förbered ingredienserna till salladen i god tid men vänd ihop strax före servering.

Bulgursallad med aprikoser och mandelBulgursallad med aprikoser och mandelBulgursallad med aprikoser och mandel

Ingredienser

  • 1 dlsötmandel
  • 4 dlbulgur
  • 8 dlgrönsaksbuljong- (tärning + vatten)
  • 8aprikoser- torkade
  • 1gurka
  • 4tomater
  • 4salladslökar
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlbladpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Rosta i torr, het stekpanna tills den fått färg och blivit knaprig. Låt kallna.

  2. Koka bulgurn i buljong ca 10 min eller enligt förpackningens anvisning.

  3. Strimla aprikoserna. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Skär tomaterna i bitar. Strimla salladslöken.

  4. Blanda olja, citron, salt och peppar. Rör i bulgur och persilja. Vänd i mandel, aprikoser, gurka, tomater och lök och servera.

Vad tyckte du om receptet?