Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad allt-i-ett

Bulgurgryn gör salladen mera mättande. Med rucolasås blir den ett vegoalternativ på buffén.

Bulgursallad allt-i-ett
Bulgursallad allt-i-ett
Bulgursallad allt-i-ett

Ingredienser

  • 300 gbulgur
  • 4isbergssallad- huvud
  • 15tomater
  • 10paprikor
  • 4rödlökar

Dressing

  • 1 dlrapsolja
  • 1 dlbalsamvinäger- ljus
  • 1 mskhavssalt
  • 1 tsksvartpeppar- grovmald

Servering

  • rucolasås- (se recept)

Gör så här

  1. Koka bulgur i dubbel mängd saltat vatten 10 min enligt beskrivningen på paketet. Rör sedan upp den med en gaffel så att den blir luftig, torr och lätt.

  2. Skär isbergssalladen i kuber, tomaterna i små klyftor som delas på mitten och paprikan i bitar. Skala och grovhacka löken och lägg den i en skål med iskallt vatten en stund så blir den mildare.

  3. Blanda grönsakerna, löken och bulgurgrynen med dressingen precis före serveringen.

Vad tyckte du om receptet?