Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgursallad

Krossat durumvete (bulgur) har fyllig smak och är mycket lättlagat. Här använder vi grynen i en sallad som är frisk, mjuk och matig och därför passar fint som stomme på vilken buffé som helst.

Bulgursallad
Bulgursallad
Bulgursallad

Ingredienser

  • 5 dlbulgur- eller couscous
  • 1 lvatten- + 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5tomater
  • 4lökar- färska el 6 salladslökar
  • 3 dlslätbladig persilja- hackad
  • 1 dlmyntablad- hackade
  • 1 dlsvarta oliver- små, med kärnor

Dressing

  • 0,5 dllime- saft av 2 st
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,75 dlolivolja

Gör så här

  1. Häll bulgurgrynen i en stor skål. Koka upp buljongen, häll den över och låt dra 20–30 minuter.

  2. Klyv tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i bitar. Skiva löken, hacka persiljan och myntan.

  3. Blanda bulgurgrynen med tomater, lök, persilja och mynta.

  4. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt salladen dra till sig smakerna en stund. Strö över oliverna och servera.

Vad tyckte du om receptet?