Recept av Ebru Kelebek
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bulgursalladen (bulgur pilavi) som kan ätas varm eller kall, passar bra ihop med övriga mezerätter.
Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikan.
Fräs löken i olja 2–3 min. Tillsätt paprikan och fräs under lock ca 2 min. Tillsätt tomatpurén, rör om och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Riv tomaterna på rivjärn och lägg i pannan. Tillsätt smör, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i bulgurn och rör om 2–3 min. Häll över vattnet, rör om och låt koka upp. Sjud på svag värme under lock 10–15 min, tills vätskan kokat in.
Lägg i en skål och toppa med bladpersilja.
Recept av Ebru Kelebek