Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgur pilavi – bulgursallad

Bulgursalladen (bulgur pilavi) som kan ätas varm eller kall, passar bra ihop med övriga mezerätter.

Bulgur pilavi – bulgursallad
Bulgur pilavi – bulgursallad
Bulgur pilavi – bulgursallad
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3spetspaprikor- gröna
  • 4 mskolivolja
  • 1 msktomatpuré
  • 2tomater- stora
  • 1 msksmör
  • 1 msksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 4 dlbulgur
  • 6 dlvatten

Garnering

  • 2 mskbladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikan.

  2. Fräs löken i olja 2–3 min. Tillsätt paprikan och fräs under lock ca 2 min. Tillsätt tomatpurén, rör om och låt fräsa ytterligare ca 2 min.

  3. Riv tomaterna på rivjärn och lägg i pannan. Tillsätt smör, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i bulgurn och rör om 2–3 min. Häll över vattnet, rör om och låt koka upp. Sjud på svag värme under lock 10–15 min, tills vätskan kokat in.

  4. Lägg i en skål och toppa med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ebru Kelebek