Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 19g
Kolhydrater: 71g
Recept på bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney – frasigt goda och nyttiga plättar.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
Grovhacka spenaten. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bulgur, spenat, vitlök, 2 ägg, curry och 1 tsk salt. Sätt ugnen på 100 grader.
Tärna 1 tomat och blanda med chutneyn. Skär 3 tomater i tjocka skivor.
Klicka ut smeten i en stekpanna med 2 msk olja och fös ihop dem med stekspaden. Stek plättarna ca 3 min på varje sida. Lägg dem undan för undan på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen.
Stek tomatskivorna hastigt i stekpannan och lägg dem på fatet.
Stek äggen i 1 msk olja ca 3 min. Krydda dem med 2 krm salt. Servera plättarna med stekt ägg, tomatchutney och sallad.