Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney

Recept på bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney – frasigt goda och nyttiga plättar.

Bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney
Bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney
Bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlbulgur
  • 150 gspenat- färskt
  • 2vitlöksklyftor
  • 6ägg
  • 1,5 mskcurry
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsalt
  • 3 mskrapsolja
  • 4tomater
  • 1,5 dlmango chutney- gärna stark

Tillbehör

  • 100 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.

  2. Grovhacka spenaten. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bulgur, spenat, vitlök, 2 ägg, curry och 1 tsk salt. Sätt ugnen på 100 grader.

  3. Tärna 1 tomat och blanda med chutneyn. Skär 3 tomater i tjocka skivor.

  4. Klicka ut smeten i en stekpanna med 2 msk olja och fös ihop dem med stekspaden. Stek plättarna ca 3 min på varje sida. Lägg dem undan för undan på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen.

  5. Stek tomatskivorna hastigt i stekpannan och lägg dem på fatet.

  6. Stek äggen i 1 msk olja ca 3 min. Krydda dem med 2 krm salt. Servera plättarna med stekt ägg, tomatchutney och sallad.

Vad tyckte du om receptet?