Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgur med tomat och rostad färsk vitlök

Recept på bulgur med tomat och rostad färsk vitlök. En matig vegetarisk rätt som passar till mycket på buffébordet.

Bulgur med tomat och rostad färsk vitlökBulgur med tomat och rostad färsk vitlökBulgur med tomat och rostad färsk vitlök

Ingredienser

  • 1 kgbulgur
  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2 msktomatpuré
  • 2vitlöksklyftor
  • 4salladslökar
  • 6tomater
  • 4 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • rostad vitlök
  • 10vitlökar- färska
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg bulgurn i en skål. Koka upp vatten, buljongtärningar, tomatpuré och pressad vitlök. Häll buljongen över bulgurn, täck med plastfolie och låt stå ca 20 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Tärna tomaterna. Blanda lök och tomat med bulgur och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Ansa och skär vitlöken i fjärdedelar. Lägg dem på en plåt och blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ner vitlöken i bulgursalladen före servering.

    Foto: Lina Eriksson

    bulgur-med-tomatsallad

Vad tyckte du om receptet?