Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bulgur med äpple och röda bönor

Äpple, purjolök och mynta ger salladen en frisk smak. Den kan också serveras som tillbehör till grillat fläskkött.

Bulgur med äpple och röda bönorBulgur med äpple och röda bönorBulgur med äpple och röda bönor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlbulgur- grov
  • 1purjolök
  • 2äpplen- gröna
  • 2 mskrapsolja
  • 2 burkarbönor- (ca 400g) röda eller svarta
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukamynta

Sås

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 23 msksambal badjak
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär äpplena i bitar.

  2. Fräs purjo och äpple i olja i en stekpanna ca 3 min. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och bulgur i pannan och smaka av med salt och peppar. Strimla myntabladen och strö dem över.

  3. Blanda yoghurt och sambal. Smaka av med salt. Servera såsen till bulgurn.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 520 kcal per portion

14 g fett 20 g protein

72 g kolhydrater