Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Recept på vegansk bulgogi

Recept på vegansk bulgogi. Bulgogi är en koreansk kötträtt där marinerat och strimlar kött ofta steks direkt vid bordet.  Pulled oats är ett vegoprotein gjort på havre och bondbönor.

Recept på vegansk bulgogi
Recept på vegansk bulgogi
Recept på vegansk bulgogi
Recept på vegansk bulgogi. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gpulled oats ”Nude”- eller extra hård tofu
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 150 gshiitakesvamp
  • 150 gchampinjoner
  • 2 msksesamolja- + 1 msk
  • 4 msksoja- ljus
  • 1 msksirap- ljus
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskkoreansk peppar- torkad, eller chiliflakes
  • 3salladslökar
  • 2 msksesamfrön- rostade

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar.

  2. Stek pulled oats på hög värme i 2 msk olja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den fått fin färg. Blanda i svampen och häll i 1 msk olja. Stek tills svampen är mjuk .

  3. Tillsätt soja, sirap och vinäger. Krydda med chiliflakes.

  4. Ansa och strimla salladslöken. Strö salladslök och sesamfrön över och garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?