Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här ostpajen är lätt att skära i små bitar och servera på buffé. Små cocktailtomater gör den härligt saftig.
Pajdeg: Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till smulig massa. Häll i vattnet under maskinens gång och kör tills degen formas till en boll.
Tryck ut degen i pajformen så att den kommer upp lite över kanterna. Nagga bottenplattan och kanterna. Låt pajen vila i kylskåp i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Sätt pajen i mitten av ugnen och förgrädda tills den fått lite färg, i cirka 15 minuter.
Blanda ihop ricotta, gratängost och västerbottensost i en bunke. Blanda i grädden cirka 1 dl i taget. Rör i äggen, ett i taget. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i den förgräddade pajskalet. Toppa med delade tomater.
Sätt in pajen på ett galler i mitten av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och grädda pajen i cirka 30 minuter.
Strö sockret över tomaterna och ringla över olivoljan. Grädda pajen tills ägg- och ostsmeten stannat och pajen fått fin färg, i cirka 20 minuter.
Garnera pajen med flingsalt och basilika.
Recept från Mitt kök