Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötter

Buffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötter är en klassisk italiensk förrätt. Ta mozzarellan ur kylen en stund i förväg så att den är rumstempererad för bästa smak.

Buffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötterBuffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötterBuffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gbuffelmozzarella
  • 2 skivorsurdegsbröd- vitt, tjocka
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 0,5 dlpistaschnötter
  • 15körsbärstomater- ugnsrostade, se recept
  • 1citron
  • 0,5 krukabasilika
  • 0,5 krukamynta
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Riv brödet i små smulor. Häll 2 msk olja i en stekpanna och lägg i brödet så att det suger åt sig oljan. Hetta upp pannan och stek brödet tills det är knaprig och gyllenbrunt. Låt rinna av på ett hushållspapper.

  2. Rosta och hacka pistaschnötterna.

  3. Bryt eller riv mozzarellan i munsbitar och lägg på ett uppläggningsfat. Toppa med tomater, bröd och pistaschnötter.

  4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det tillsammans med örterna. Ringla över 2 msk olja och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?