Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera ett härligt bröd på buffén tillsammans med ett salt och gott örtsmör. Jäsningstiden är cirka 1 timme.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen löser sig.
Blanda i salt, socker och olja. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand i cirka 10 minuter eller i maskin i cirka 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Häll smeten i en väloljad form eller långpanna. Platta ut degen och låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Pensla med olivoljan.
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna på ett galler utan bakduk och skär i bitar.
Örtsmör: Lägg smöret i en bunke och vispa upp det med elvisp. Tillsätt salt och citronsaft och vispa ihop. Blanda i örterna. Lägg smöret i en serveringsskål.
Låt stelna i kylskåp i minst en timme. Ta fram och låt smöret ligga i rumstemperatur i cirka 10 minuter inför serveringen.
Recept från Mitt kök