Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Budino är det italienska ordet för pudding. Och denna härliga dessert är precis lika len och krämig som crème caramel eller crema catalana, fast med tillägget av salt karamellsås. Slurp!
Smält smöret i en gryta. Tillsätt farinsocker och rör tills sockret är helt smält. Blanda i majsstärkelse. Vispa ner mjölk och grädde och låt koka upp. Låt sjuda i ca 5 min tills smeten har tjocknat.
Lägg äggulorna i en liten skål. Häll lite av den varma gräddmjölken över dem och vispa ihop. Vispa ner ägguleblandningen i grytan. Låt koka i ca 1 min. Tillsätt vaniljsocker.
Fördela smeten i glas och ställ dem i kylen i ca 4 tim.
Salt karamellsås: Lägg socker och smör i en kastrull. Låt smälta under omrörning. Koka smeten under omrörning tills den är bärnstensfärgad. Håll noga koll så att det inte bränns. Vispa ner grädde och havssalt och låt sjuda i ca 1 min. Låt såsen kallna.
Toppa puddingen med karamellsås och strö över flingsalt strax innan servering.