Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på budapestrulle. Vi använder färdigmalt hasselnötsmjöl, finns bland annat av märket Risenta.
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet.
Blanda hasselnötsmjöl och marsanpulver i en skål och blanda försiktigt ner i marängsmeten. Fyll en spritspåse med smeten och klipp ett hål, ca 2 cm stort. Spritsa ut tätt i långa rader på diagonalen på ett bakplåtspapper på en plåt, ca 25 x 25 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 17 min. Ta ut och låt svalna något. Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av en plåt. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
Vispa grädden fluffig. Skala och tärna mangon. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Bred grädden över bottnen och strö på mango och passionsfrukt. Rulla ihop som en rulltårta.
Hacka och smält chokladen i mikron. Ringla choklad över rullen och strö på nötter.