Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Budapestrulle - recept på klassiskt bakverk

Budapestrulle är en perfekt mix av syrligt och sött. Mandariner och grädde är väldigt gott ihop, men du kan variera med till exempel aprikoser eller persikor på burk.

Budapestrulle - recept på klassiskt bakverkBudapestrulle - recept på klassiskt bakverkBudapestrulle - recept på klassiskt bakverk
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 150 ghasselnötsmjöl
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 tskkakaopulver
  • 6äggvitor
  • 3 dlströsocker

Fyllning

  • 3 dlgrädde
  • 2 tskströsocker
  • 1 burkmandarinklyftor- 400 g, avrunna

Garnering

  • 50 gmörk choklad
  • florsocker- eller kakaopulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Täck en långpanna, cirka 25 cm × 35 cm med bakplåtspapper.

  3. Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl och kakaopulver.

  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Tillsätt resten av sockret, 3 msk i taget till en tjock marängsmet. Vänd ner mjölblandningen försiktigt i marängsmeten.

  5. Bred ut smeten över papperet och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

  6. Stjälp upp kakan på ett bakplåts- papper och drag av papperet som kakan gräddats på (pensla med lite kallt vatten om det inte släpper). Låt kakan kallna under långpannan.

  7. Vispa grädden tillsammans med sockret. Blanda i de avrunna mandarinerna.

  8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den med hjälp av papperet från långsidan.

  9. Rulla in kakan i papperet och lägg den med skarven ner på ett fat eller skärbräda.

  10. Lät den gärna vila i kylskåp eller frys den 2–3 timmar före serve- ringen, blir då lättare att skära i bitar.

  11. Smält och ringla över chokladen över tårtan före serveringen. Sikta över lite florsocker eller kakaopulver när chokladen stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök