Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Budapestrulle med rabarber, jordgubbar och lime är en god variant på en klassiker. Nötterna går bra att utesluta eller ersätta med mandel.
Fyllning: Ansa rabarber och jordgubbar och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och limesaft. Koka upp och låt sjuda ca 10 min, tills det blivit en simmig kompott. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och fortsätt att vispa till en blank marängsmet.
Blanda ner marsanpulver, kokos och hälften av nötterna. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut bottnen och låt den svalna. Stjälp sedan upp den på bakplåtspapper.
Vispa grädden och bred den över bottnen. Bred på rabarberfyllningen och rulla ihop från kortsidan. Lägg rullen på ett fat med skarven nedåt.