Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Budapestrulle med hallon är en riktig drömtårta.
Sätt ugnen på 190°. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i lite hushållspapper och gnugga av skalet. Mixa nötterna ganska fint.
Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av sockret till en marängsmet. Vispa ner resterande socker och vispa ytterligare ca 2 min.
Blanda potatismjöl och hasselnötter. Vänd ner det i smeten och blanda väl. Bred ut smeten eller spritsa ut smeten i längder på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda bottnen mitt i ugnen 16–18 min. Vänd upp marängbottnen och dra bort papperet. Lägg ett nytt bakplåtspapper över. Låt kallna.
Fyllning: Vispa grädden tillsammans med kakaon. Bred grädden på bottnen och strö över hallonen. Rulla ihop Budapestrullen, ”spänn” den med hjälp av bakplåtspapperet. Skär bort kanterna.
Garnering: Smält chokladen och ringla den över rullen. Skär rullen i bitar med en vass kniv. Vispa grädden och spritsa små toppar på bakelserna och garnera med hallon. Strö över lite extra hackade hasselnötter.
Recept Elisabeth Johansson, Hembakat