Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Budapestrulle med hallon

Budapestrulle med hallon är en riktig drömtårta.

Budapestrulle med hallon
Budapestrulle med hallon
Budapestrulle med hallon
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 150 ghasselnötter
  • 200 gäggvita
  • 250 gströsocker
  • 50 gpotatismjöl- (3/4 dl)

Fyllning

  • 4 dlvispgrädde
  • 2 tskkakao
  • 2 dlhallon

Garnering

  • 75 gchoklad- mörk
  • 1 dlvispgrädde
  • 12hallon- färska
  • hasselnötter- hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i lite hushållspapper och gnugga av skalet. Mixa nötterna ganska fint.

  2. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av sockret till en marängsmet. Vispa ner resterande socker och vispa ytterligare ca 2 min.

  3. Blanda potatismjöl och hasselnötter. Vänd ner det i smeten och blanda väl. Bred ut smeten eller spritsa ut smeten i längder på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda bottnen mitt i ugnen 16–18 min. Vänd upp marängbottnen och dra bort papperet. Lägg ett nytt bakplåtspapper över. Låt kallna.

  5. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med kakaon. Bred grädden på bottnen och strö över hallonen. Rulla ihop Budapestrullen, ”spänn” den med hjälp av bakplåtspapperet. Skär bort kanterna.

  6. Garnering: Smält chokladen och ringla den över rullen. Skär rullen i bitar med en vass kniv. Vispa grädden och spritsa små toppar på bakelserna och garnera med hallon. Strö över lite extra hackade hasselnötter.

  7. Recept Elisabeth Johansson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?