Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bucatini med svarvade grönsaker och skaldjur i hummersås

Ihåliga Bucatini-spagetti fångar upp den ljuvliga skaldjursdoftande såsen på ett utmärkt sätt

Bucatini med svarvade grönsaker och skaldjur i hummersås
Bucatini med svarvade grönsaker och skaldjur i hummersås
Bucatini med svarvade grönsaker och skaldjur i hummersås
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 gpasta- t ex Bucatini
  • 1morot
  • 1squash- grön
  • 0,5purjolök
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskhummerfond
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlpastavatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,2 krmcayennepeppar
  • 170 gkräftstjärtar i lag

Till garnering

  • 8pilgrimsmusslor
  • 2 msksmör
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.

  2. Skala moroten. Svarva morot och squash i en grönsakssvarv eller skiva och strimla på längden i långa smala remsor. Skiva purjolöken tunt på längden.

  3. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olivolja, cirka 2 minuter. Ta upp grönsakerna.

  4. Tillsätt vin, hummerfond, crème fraiche och pastavatten i stekpannan. Rör om under tiden såsen kokar upp och sjuder 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och kajennpeppar. Vänd ner avrunna kräftstjärtar.

  5. Blanda pasta, grönsaker och hummersås i en stor bunke och servera i djupa tallrikar.

  6. Torka av och stek pilgrimsmusslorna på båda sidor i en stekpanna med smör, cirka 30 sekunder. Garnera pastan med pilgrimsmusslor och bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök