Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ihåliga Bucatini-spagetti fångar upp den ljuvliga skaldjursdoftande såsen på ett utmärkt sätt
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.
Skala moroten. Svarva morot och squash i en grönsakssvarv eller skiva och strimla på längden i långa smala remsor. Skiva purjolöken tunt på längden.
Fräs grönsakerna i en stekpanna med olivolja, cirka 2 minuter. Ta upp grönsakerna.
Tillsätt vin, hummerfond, crème fraiche och pastavatten i stekpannan. Rör om under tiden såsen kokar upp och sjuder 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och kajennpeppar. Vänd ner avrunna kräftstjärtar.
Blanda pasta, grönsaker och hummersås i en stor bunke och servera i djupa tallrikar.
Torka av och stek pilgrimsmusslorna på båda sidor i en stekpanna med smör, cirka 30 sekunder. Garnera pastan med pilgrimsmusslor och bladpersilja.
Recept från Mitt kök