Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta med grillade skaldjur - bucatini marinara alla griglia. Denna klassiska italienska pastarätt höjs till en ny nivå när man grillar skaldjuren och får en härlig lite grillad och rökig smak. Välj skaldjur som är MSC- eller Krav-märkta.
Tomatsås: Skala och finhacka morot, lök och vitlök. Ansa och finhacka sellerin. Fräs löken i olja i en kastrull i 2–3 min. Tillsätt vitlök, morot och selleri och fräs ytterligare i ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vin, socker, sardellpuré och kryddor. Låt puttra under lock i ca 20 min. Krydda med salt och peppar.
Marinad: Skala och skiva vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda alla ingredienser.
Skär bläckfisken i mindre bitar. Blanda bläckfisk, kammusslor, räkor och havskräftor med marinaden. Rensa och borsta blåmusslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Om tomatsåsen är för tjock kan lite av kokvattnet från pastan sparas att spä ut såsen med.
Grilla skaldjuren direkt över glöden. Man kan med fördel grilla de olika skaldjuren var för sig då de har olika grilltider. Gemensamt är att de alla ska grillas relativt snabbt så det måste vara en riktigt het glöd. Ha locket på grillen när du grillar blåmusslorna. Blåmusslorna ska grillas tills de har öppnats. Släng de som fortfarande är stängda.
Blanda pastan med tomatsåsen. Vänd försiktigt ner skaldjuren och strö över persilja. Servera eventuellt med grillat bröd.