Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bucatini alle vongole - pasta med musslor

Recept på pasta med musslor, vongole på italienska. En lättlagad pastarätt som passar perfekt att servera på fest eller helgmiddag.

Bucatini alle vongole - pasta med musslorBucatini alle vongole - pasta med musslorBucatini alle vongole - pasta med musslor
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kghjärtmusslor
  • 300 gbucatini- eller annan spaghetti
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 burkcocktailtomater- 400 g eller 250 g färska cocktailtomater
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • 0,5 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Spola av musslorna i kallt vatten. Lägg dem i en bunke med kallt vatten i cirka 1 timme, så att de kan spotta ut eventuell sand. Ta bort de som inte har slutna skalsköldar eller är skadade. Låt de rinna av i ett durkslag.

  2. Koka bucatinin i rikligt med saltat vatten, enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur chilin och finhacka den. Fräs vitlök och chili i en stor gryta med olivoljan. Tillsätt vitt vin och cocktailtomaterna. Koka upp och tillsätt musslorna och koka dem kraftig under lock tills de öppnar sig, i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd ner bucatinin i grytan och servera i djupa tallrikar. Strö över hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök