Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta med musslor, vongole på italienska. En lättlagad pastarätt som passar perfekt att servera på fest eller helgmiddag.
Spola av musslorna i kallt vatten. Lägg dem i en bunke med kallt vatten i cirka 1 timme, så att de kan spotta ut eventuell sand. Ta bort de som inte har slutna skalsköldar eller är skadade. Låt de rinna av i ett durkslag.
Koka bucatinin i rikligt med saltat vatten, enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur chilin och finhacka den. Fräs vitlök och chili i en stor gryta med olivoljan. Tillsätt vitt vin och cocktailtomaterna. Koka upp och tillsätt musslorna och koka dem kraftig under lock tills de öppnar sig, i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner bucatinin i grytan och servera i djupa tallrikar. Strö över hackad persilja.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök