Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bubblig påskdrink

En vackert rosa drink, som blandas med eller utan alkohol, inleder påskens middag.

Bubblig påskdrink
Bubblig påskdrink
Bubblig påskdrink
Bubblig påskdrink Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förprabarber- fryst (225 g)
  • 4 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 0,5citron
  • 2 dlvodka- ev
  • is
  • 1 lmineralvatten- smaksatt med jordgubb och rabarber eller mousserande vin

Gör så här

  1. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka utan lock i ca 5 min. Häll av blandningen i en sil och låt rinna av. Pressa ut all vätska med en sked. Låt kallna.

  2. Pressa saften ur citronen. Blanda rabarberlagen med citronsaft, eventuellt vodka och rikligt med is. Toppa med mineralvatten eller mousserande vin.

Vad tyckte du om receptet?