Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bubblig jordgubbsbål

Recept på bål med färska jordgubbar och valfritt bubbel. Jordgubbsbål är en svalkade och somrig dryck som funkar fint att förbereda några timmar innan den serveras. Mixa allt utom det mousserande vinet och ställ in i kylen. Ta fram och blanda med bubblet precis innan gästerna kommer.

Bubblig jordgubbsbål
Bubblig jordgubbsbål
Bubblig jordgubbsbål
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar- frysta
  • 4 msksockerlag- se recept
  • 2 dltranbärsjuice- konc
  • 2 msklime- pressad
  • 2 flaskormousserande vin- med eller utan alkohol eller mineralvatten (à 75 cl)

Sockerlag

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten

Tillbehör

  • bär- färska, tex hallon, björnbär och blåbär
  • mynta
  • is- gärna med infrysta blommor

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka socker och vatten i en kastrull så att sockret löses upp. Låt kallna.

  2. Ta fram jordgubbarna och låt dem tina ca 30 min. Lägg jordgubbarna i en bunke och mixa dem tillsammans med sockerlag, tranbärsjuice och limesaft. Häll upp i en kanna eller i en bålskål. Häll på det mousserande vinet och rör om försiktigt. Toppa med färska bär och is  och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?