Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bubbel-te med malva och rosa maränger

Bubbel-te har blivit en stor trend i Asien. Det är lätt att göra själv och roligt att servera. Tapiokapärlor finns att köpa i asiatiska butiker eller på nätet.

Bubbel-te med malva och rosa maränger
Bubbel-te med malva och rosa maränger
Bubbel-te med malva och rosa maränger
Bubbel-te med malva. Foto: Per Ranung

Ingredienser

    Ingredienser

    • 1,5 dltapiokapärlor- dragon fruit eller black sugar
    • 8 dlte- av malva eller valfritt
    • 2 dlmjölk
    • 2 mskflytande honung
    • is

    Garnering

    • körsbärsblommor

    Rosa små maränger, 30 stycken

    • 2äggvitor
    • 1,5 dlströsocker
    • 1 tskättiksprit (12 %)
    • hushållsfärg- rosa

    Gör så här

    1. Maränger: Sätt ugnen på 100°. Rör ihop äggvitor, socker och ättika i en rostfri bunke och sätt den över ett varmt vattenbad. Vispa kraftigt tills smeten är 55–65° och allt socker har smält. Ta bunken från värmen och fortsätt vispa tills smeten kallnat. Tillsätt hushållsfärg.

    2. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 40–50 min tills marängerna släpper från pappret. Låt kallna på galler.

    3. Koka tapiokapärlorna enligt anvisning på förpackningen. Koka malva-teet och låt det kallna.

    4. Fördela teet i glas.  Rör i 1/2 msk honung i varje glas. Lägg i tapiokapärlor och is. Toppa med mjölk. Garnera med körsbärsblommor.

    5. Servera med rosa maränger och tjocka sugrör.

    Vad tyckte du om receptet?