Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bubbel-te har blivit en stor trend i Asien. Det är lätt att göra själv och roligt att servera. Tapiokapärlor finns att köpa i asiatiska butiker eller på nätet.
Maränger: Sätt ugnen på 100°. Rör ihop äggvitor, socker och ättika i en rostfri bunke och sätt den över ett varmt vattenbad. Vispa kraftigt tills smeten är 55–65° och allt socker har smält. Ta bunken från värmen och fortsätt vispa tills smeten kallnat. Tillsätt hushållsfärg.
Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 40–50 min tills marängerna släpper från pappret. Låt kallna på galler.
Koka tapiokapärlorna enligt anvisning på förpackningen. Koka malva-teet och låt det kallna.
Fördela teet i glas. Rör i 1/2 msk honung i varje glas. Lägg i tapiokapärlor och is. Toppa med mjölk. Garnera med körsbärsblommor.
Servera med rosa maränger och tjocka sugrör.