Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brytbröd med tranbär och kummin


Kummin och tranbär gör brödet extra kräftvänligt.

Brytbröd med tranbär och kummin

Brytbröd med tranbär och kummin

Brytbröd med tranbär och kummin

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 pktjäst
  • 5 dlvatten
  • 2 mskolja
  • 2 msksirap
  • 2 tsksalt
  • 2 tskkummin
  • 1 dltranbär- torkade
  • 7 dlvetemjöl
  • 5 dlrågsikt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm ­degvätskan till 37 grader och tillsätt den. Rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt olja och hälften av ­vetemjölet. Blanda.

  3. Rör ner sirap, salt, kummin, ­tranbär och resterande mjöl lite i taget. Arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i cirka 45 minuter.

  4. Knåda degen och kavla ut den till en rektangulär platta. Lägg den på ett bakplåtspapper i en liten långpanna. Skär 1 centimeter djupa fåror i degen i ett rutmönster, för att lätt kunna bryta brödet i cirka 12-15 bitar. Strö över lite flingsalt. Låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda i ugn, 225 grader, 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök