Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kummin och tranbär gör brödet extra kräftvänligt.
Smula jästen i en bunke. Värm degvätskan till 37 grader och tillsätt den. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt olja och hälften av vetemjölet. Blanda.
Rör ner sirap, salt, kummin, tranbär och resterande mjöl lite i taget. Arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i cirka 45 minuter.
Knåda degen och kavla ut den till en rektangulär platta. Lägg den på ett bakplåtspapper i en liten långpanna. Skär 1 centimeter djupa fåror i degen i ett rutmönster, för att lätt kunna bryta brödet i cirka 12-15 bitar. Strö över lite flingsalt. Låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda i ugn, 225 grader, 15 minuter.
Recept från Mitt kök