Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg vetemjölet i bunken till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt kallt vatten, rapsolja, smulad jäst och salt. Arbeta degen smidig, cirka 2 minuter.
Ta upp degen och platta ut den på ett bakplåtspapper i en ugnsform, cirka 23x30 centimeter. Gör 16 rutor i degen med degskrapan. Täck formen med plastfolie.
Ställ in plåten i kylen och låt bullarna jäsa under bakduk under natten till nästa dag.
Pensla degen med rapsolja och stick ner pumpakärnor/solroskärnor i brödet. Grädda brytbrödet i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20-25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller och bryt i bitar innan serveringen. Servera med vitlöksost.
Recept från Mitt kök