Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brytbröd med pumpakärnor

Brytbröd med pumpakärnor
Brytbröd med pumpakärnor
Brytbröd med pumpakärnor
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 7,5 dlvetemjöl- cirka special (eller 2 dl kärnvetemjöl med fullkorn + 5 1/2 dl vetemjöl special)
  • 3 dlvatten- kallt
  • 2 mskrapsolja
  • 25 gjäst
  • 1 tsksalt

Dekoration

  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 dlpumpakärnor- eller solroskärnor

Gör så här

  1. Lägg vetemjölet i bunken till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt kallt vatten, rapsolja, smulad jäst och salt. Arbeta degen smidig, cirka 2 minuter.

  2. Ta upp degen och platta ut den på ett bakplåtspapper i en ugnsform, cirka 23x30 centimeter. Gör 16 rutor i degen med degskrapan. Täck formen med plastfolie.

  3. Ställ in plåten i kylen och låt bullarna jäsa under bakduk under natten till nästa dag.

  4. Pensla degen med rapsolja och stick ner pumpakärnor/solroskärnor i brödet. Grädda brytbrödet i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20-25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller och bryt i bitar innan serveringen. Servera med vitlöksost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök