Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett stort och härligt bröd med örter och ost till buffén.
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken tills den lösts upp. Tillsätt ägg, olivolja, salt, honung och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl om degen är kladdig. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme.
Dela degen i ca 15 delar. Forma dem till släta bullar. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut bullarna i valfritt mönster. Se till att det är lite avstånd mellan bullarna, så att det finns plats för dem att jäsa ihop. Låt brödet jäsa i ytterligare 30 min.
Riv osten och blanda den och örterna med olivoljan. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Lägg 1 tsk av ost- och örtblandningen på toppen av varje bulle. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 20 min tills det är gyllene. Låt det svalna på galler.