Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett brytbröd som passar bra till buffé, soppa eller sallad.
Smula jästen i en degbunke och lös upp med mjölken. Tillsätt oregano, sirap och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen cirka 10 minuter. Tillsätt riven ost och salt och arbeta degen smidig. Låt degen vila 10 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela degen i 15–16 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem i ett mönster med ett litet mellanrum mellan bullarna på en bricka med ett bakplåtspapper. Täck med ett fuktat smörpapper och plastfilm och ställ i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort smörpapper och plastfilm. Dra över bakplåtspapperet med bullarna på en plåt och låt de stå 20 minuter i rumstemperatur. Snitta ett kryss på varje bulle. Pensla eller spreja dem med vatten och strö över solroskärnor eller lite riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Låt de svalna på bakgaller. Godast att äta lite ljumma.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök