Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brytbröd med frön går utmärkt att frysa in.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, honung, salt och nästan allt mjöl. Knåda till en smidig deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl vid behov. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Dela degen i 10 bitar. Rulla till släta bollar. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och lägg ut bollarna i valfritt mönster. Se till att det är ca 2 cm mellan varje boll, så att det finns plats för dem att jäsa ihop. Låt jäsa i ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min tills brödet är gyllene och har en innertemperatur på 95°. Låt svalna på galler.