Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brysselmix

Ett gott tillbehör till kalkonen är brysselkål som snabbt steks tillsammans med bacon, rödlök, valnötter och en skvätt marsalavin. 

Brysselmix
Brysselmix
Brysselmix
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gbrysselkål
  • 4rödlökar
  • 125 gsidfläsk- rökt
  • 50 gvalnötter- grovt hackade
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 dlmarsalavin

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och koka dem ca 3 min i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skär rödlökarna i klyftor. Strimla fläsket.

  2. Hetta upp en rymlig stekpanna. Fräs fläsket ca 2 min. Blanda ner kål, lök och nötter och stek ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Häll på vin. Låt det koka in ca 1 minut. Servera varmt som tillbehör till kalkonen.

Vad tyckte du om receptet?